عبدالعلی غلامپور کارشناس مسئول تغذیه مرکزبهداشت شماره یک اصفهان در گفتگو با ایمنا گفت: شکل گیري عادات و رفتار تغذیهاي صحیح در دوران کودکی یکی از عوامل موثر در پیشگیري و کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماري های بزرگسالی است.
وی اظهارکرد: رفتارهاي غذایی نامناسب مانند عادت به مصرف غذاهاي آماده، تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک، فست فود ها از جمله سوسیس و کالباس، پیتزا، همبرگر و سایر انواع ساندویچ ها، غذاهاي پرچرب و غذاهاي شور از عوامل موثر در ایجاد اضافه وزن و چاقی در کودکی و در نهایت ابتلا به برخی از بیماریهای هاي غیر واگیر است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه بخش مهمی از ذائقه افراد در دوران کودکی شکل میگیرد تصریح کرد: ذائقه سازی در کودکان از جمله کارهایی است که والدین باید به آن توجه کافی داشته باشند؛ چون کودک به تدریج با طعم مواد غذایی مختلفی که در اختیار او قرار میگیرد، انس گرفته و به آنها عادت میکند.
غلامپور ایران را یکی از پر مصرفترین کشورها از نمک دانست و ادامه داد: طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (۵ گرم ) است.
وی عنوان کرد: سرانه مصرف نمك در یك سال توسط ایرانیها، شش كیلوگرم است، این درحالی است كه در جهان سالانه سه كیلو نمك مصرف می شود.
این کارشناس تغذیه مصرف زياد نمك را ازمهمترين عوامل فشارخون بالا دانست و گفت: امروزه با توجه به شيوع بالاي بيماري هاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهم ترين عوامل خطر در بروز اين بيماري ها شناخته شده است.
غلامپوز اظهارکرد: تحقيقات نشان مي دهد كه شيوع فشار خون بالا در كشورهايي كه دريافت بالاي نمك دارند بيشتر است و هر قدر ميزان نمك مصرفي روزانه درجوامع كمتر باشد به همان نسبت شيوع فشار خون بالا كاهش مي يابد.